Első
lépésként gombapaprikást
készítek, azaz a szalonnát kiolvasztom,
rádobom a felaprított hagymát és
paprikaféléket. Amikor a hagyma üvegesre
párolódott, hozzáadom a nagyobb cikkekre
vágott paradicsomot, megszórom pirospaprikával,
beledobom a nagyobb szeletekre vágott gombát és
puhára főzöm. (Ha nincs elég leve, kevés
vizet öntök alá.) Ízesítem sóval,
borssal és a rozmaringgal, ha megpuhult, lisztes tejföllel
behabarom.
A halat besózom,
paprikás lisztbe forgatom, majd bő olajban 4-5 perc alatt
kisütöm, lecsepegtetem, félreteszem.
A
csuszatésztát kifőzöm, leszűröm, összekeverem a gombapaprikással,
kiolajozott tepsibe terítem, a tetejére fektetem a halszeleteket, és az
egészet forró sütőben 15-20 perc alatt összesütöm. Akkor jó, ha a tészta
szélei megbarnulnak, ropogósra pirulnak.
Tálaláskor tejföllel megpöttyözöm a tetejét.
Forrás: http://zsuzsifoz.blogspot.com/2007/10/dorozsmai-molnrponty.html#ixzz1QwcHqp22
|