Hozzávalók 4 személyre:
|
|
Az
egyik legnemesebb halból készítünk egy finom ételt, süllőt fogunk sütni
egészben. Ahhoz, hogy szépen tudjuk majd tálalni a hal száját, ki
kell támasztanunk. Erre kiválóan alkalmas egy meghámozott burgonya,
amely helyére később citrom kerül. Mindezt gumikesztyűben a
legalkalmasabb elvégezni. A formázás, a fűszerezés és a tökéletes
átsülés érdekében egy késsel a hal fejétől kezdve bedaraboljuk a
csontjáig. Ha ezen művelettel elkészültünk, halfűszer keverékkel
megszórjuk, a belsejét és a külsejét is. Ezután zsemlemorzsás,
paprikás, sós, borsos, ételízesítős lisztben megforgatjuk és következhet
a sütés, amely bő forró olajban történhet bográcsban is és
serpenyőben is. Mielőtt az olajba helyeznénk a halat, kicsit
megformáljuk a szebb tálalás érdekében. Ha a halunk ropogósra átsült,
egy itatóspapírra helyezzük, hogy a maradék zsiradék lecsurogjon róla.
A burgonyák helyére negyedelt citromot helyezünk, és a díszítéshez is
használhatunk citromkarikákat. Köretként petrezselymes burgonyát,
vagy sült burgonyát tálalunk fel hozzá. forrás: http://www.sotarto-halaszcsarda.hu/index.php?oldal=receptek |