Hozzávalók 4 személyre:
|
|
A
Makói halpaprikás gombával és
túrós csuszával egy igazi dél-alföldi
étel. A nevét a Makói csípős
kolbászról kapta, ami egyik fő kelléke a
halpaprikásnak. Első lépésként a
filézett és befűszerezett ponty szeleteket
paprikás lisztben megforgatjuk, és bő olajban
megfuttatjuk. Készítünk egy igazi, jó
magyaros alapot, melyhez a paradicsomot, a zöldpaprikát, a
vöröshagymát összedaraboljuk, majd olajon
lepároljuk. A kolbászt is összedaraboljuk és
a zöldségekhez adva szintén, megpároljuk. A
pörkölt alapunkba lestyánt darabolunk, amely
pikáns ízt kölcsönöz az
ételünknek. Teszünk bele egy kis
ételízesítőt, sót, borsot, csípős
paprikát. A sűrítéshez burgonyalisztet
használunk, utána őrölt paprikával
megszórjuk. Folyamatos keverést követően
főzőtejszínnel felengedjük, és hozzáadjuk az
átfuttatott halszeleteket. Összeforraljuk és
túrós csuszával tálaljuk. forrás: http://www.sotarto-halaszcsarda.hu/index.php?oldal=receptek |