Elkészítés:
A káposztát tetszőlegesen kimossuk. A szalonnát apró kockára vágjuk.
A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a
káposztát, hozzáöntünk 1,5 l vizet.
Beletesszük a babérlevelet, sót és az erős
paprikát, és 50 percig főzzük. Ha
szükséges, pótoljuk a vizet. Közben
megtisztítjuk a sárgarépát és a
pórét, vékony metéltre vágjuk, a
levesbe tesszük. Hozzáadjuk a tárkonyt, a
sáfrányos szeklicét. A tejfölben
elkeverjük a lisztet, és behabarjuk
(besűrítjük) vele a levest. Beletesszük a
halszeleteket is, és – kíméletesen –
még 10 percig főzzük. Tálalásnál
tetejére tehetünk még tejfölt.
Munka : kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 381 kcal
Megjegyzés:
Ha egész halat veszünk, és a leeső részekből, pici zöldséggel
alaplevet főzünk, víz helyett ezzel öntjük fel a levest, még finomabb
lesz.
Fotó: Komáromi Zoltán
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. |