A halszeleteket megmossuk, majd megsózzuk,
és állni hagyjuk. Gorombára összetörjük a magokat és összekeverjük a
zsemlemorzsával.
A halszeleteket lecsöpögtetjük, megforgatjuk lisztben,
tojásban és végül a magos morzsában.
Bő, forró olajban, kíméletesen, 5-7 percig
sütjük. Konyhai papírtörlőre vagy
szalvétára szedjük, és
elkészítjük a pácot. A
sárgarépát, a hagymát és a
paprikát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra
metéljük, a keveréket kicsit megsózzuk,
és 10 percet állni hagyjuk. Az ecetet
összekeverjük kevés cukorral, az olívaolajjal
és 2 dl vízzel, beletesszük a babérlevelet,
majd a zöldségekkel összekeverjük. A
kisütött halszeleteket beletesszük a
zöldséges pácba, és 1 napig hűtőben
pihentetjük. Tálaláskor megmossuk a
salátaleveleket, ráfektetjük a halat, a
zöldségekkel együtt, ráteszünk a
levéből is, és citrommal díszítjük.
Ízlés szerint paradicsomot vagy más
zöldséget is kínálhatunk mellé.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 438 kcal
Fotó: Komáromi Zoltán
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.