A halakat megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk,
és kicsit állni hagyjuk. A szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát
meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát kis
darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az uborkát
karikákra vágjuk.
A halat lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát 1-2 percig
elősütjük. Tányérra tesszük. A visszamaradt zsiradékban kipirítjuk a
szalonnát, majd rátesszük a hagymát, és azt is megpirítjuk kicsit. Végül
rátesszük a paprikát és a gombát. Sózzuk, beletesszük a tárkonyt, az
uborkát, majd a tejfölt. Ebbe a raguba tesszük vissza a halakat, és
összepároljuk kíméletesen 5-6 percig, ha kell pici vizet, vagy fehérbort
lehet aláönteni.
A puliszkagombóc
2 dl vizet és a tejet a vajjal, sóval felforraljuk, és gyors kevergetés
mellett hozzáadjuk a kukoricadarát. Összeforraljuk 1-2 percig, hogy a
dara megpuhuljon, és fagylaltos kanállal szép gombócokat adagolunk
belőle. A halas raguval frissen-forrón tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag körettel: 532 kcal
Fotó: Komáromi Zoltán
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.