A halfilét éles késsel beirdaljuk, és 1-1,5
cm-es csíkokra vágjuk. Megsózzuk, és ameddig készül a tészta, letakarva
hűtőben tartjuk. Megtisztítjuk a zellert és lereszeljük a
káposztareszelővel.
A zellerhez adjuk a tojást, a lisztet, sót, borsot, a
petrezselymet és jól összekeverjük, ha
száraz lenne, lehet belekeverni kicsi tejfölt, tejet, vagy
reszelt almát is. A halcsíkokat lisztbe forgatjuk, majd a
zelleres tésztát rányomkodjuk, és nem
túl forró, bő olajban aranyszínűre
sütjük. Ha megsült, papírkendőre szedjük,
és leitatjuk a felesleges olajat. A salátákat, a
zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk,
leszárítjuk. A salátákat
összetépkedjük, a paprikát, a paradicsomot, az
uborkát összedaraboljuk. A joghurtot kikeverjük az
olívaolajjal, a kaporral, 1 citrom levével, sóval,
borssal. Óvatosan összeforgatjuk az egészet,
és tányérra tesszük. Mellétesszük
a forró halcsíkokat, és a maradék citrommal
díszítjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 432 kcal
Fotó: Komáromi Zoltán
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.